Ezévi lapszámok

2019 Szeptember

  • Van jövője a Kapostáj Zrt.-nél a tejelő tehenészetnek
  • Uniós oltalom alatt a Rögös Túró
  • A jövő útja?
  • A kolosztrum pasztőrözése
  • A szudánifűben rejlő lehetőségek
  • Brazília tejgazdasága
  • 15. alkalommal került megrendezésre a sajtoskáli sajtfesztivál
  • Tejhűtés – avagy hogyan őrizzük meg a tej minőségét
  • Ünnepi külsőségek között átadták az Érték és Minőség Nagydíjat tanúsító védjegyeket
  • Pusztalánc – Csermajor 130 éve kezdődött a középfokú tejipari szakoktatás
  • Mutasd meg a sajtkészítés szépségét!
  • Tiszaörsön sajtútállomást avattak
  • Az öko- (bio)tejtermelés feltételei
  • Kecsketejtermék-verseny Kecskeméten

2019 Július

  • Melléktermékre alapozott eredményes tejtermelés a Rózsási Kft.-néla
  • Tej világnap
  • Precíziós állattartás és felhőalapú megoldás a tej- és húsmarháknál
  • A jó minőségű takarmánykeverék jelentősége a szarvasmarhatartásban
  • Szerbiai sajtkészítők szakmai tanulmányútja
  • Ausztrália tejgazdasága
  • Korszerű trágyakezelés, -tárolás, -kijuttatás
  • Néhány gondolat az „Ultrahangos kezelés hatása sajtok sófelvételére és a só diffúziójára sólében történő sózás során” megjelent íráshoz
  • Lgan silókukoricák – Több tej, kevesebb önköltség
  • A kolosztrum kezelése
  • Sajtbírálók avatása
  • Francia segítség a sajtbírálói képzéshez
  • A sajtok gyakoribb hibái
  • A friss sajtok és túróféleségek gyakoribb hibái
  • Uppetite® illat- és ízfokozó takarmányadalék

2019 Május

  • Tejtermelés eredményességéért konferencia
  • Az agrártárca háromszorosára emelte az ökológiai gazdálkodás támogatását
  • Biodinamikus gazdálkodás Szentgálon
  • Méhesi biogazdaság Baranyában
  • A holland biotejtermelés és a környezettudatosság
  • A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleménye
  • Ultrahangos kezelés hatása sajtok sófelvételére és a só diffúziójára sólében történő sózás során
  • Argentína tejgazdasága
  • Újabb AGROMETAL tejüzem a Közel-Keleten
  • Nagy úr a kényszer: gondolatok a cirokfélék és a szudánifű termesztéséről hazánkban
  • XXI. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál
  • Egészséget támogató csomag – Újítás a Sprayfo borjú tejpótló tápszerekben
  • Létrejött a Közép-Európát átfogó nemzetközi gasztronómiai szövetség
  • A sajtok gyakoribb hibái

2019 Március

  • Az Agrometál kurdisztáni beruházása
  • Hol tartunk a fenntarthatóság felé vezető úton, mi jellemzi az ökológiai gazdálkodás, benne a hazai biotejtermelés helyzetét?
  • A biogazdálkodás tanúsítása és a biotejtermelés jelenlegi helyzete
  • Nemzetközi hátterű tanúsító szervezet a Hungária Öko Garancia Kft.
  • Izrael tejgazdasága
  • Sajtbírálói tanfolyam
  • Történeti visszatekintés: 115 éves a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet II. rész
  • Szarvasmarhák súlymérése mobiltelefonos alkalmazással
  • A LifeStart program és jelentősége
  • Az Afimilk újabb innovációt hajtott végre a számítógépes telepirányítási rendszerek területén!
  • A sajtok gyakoribb hibái

2019 Január

  • Ünnepség a Szent István Egyetemen
  • A tejtermeléssel foglalkozó polgármester agrárkonferenciája
  • Nagy dolgok történnek ott, ahol a garabonciás megjelenik
  • Új kutatások a tejtermékpálya élelmiszerbiztonságának növelése érdekében
  • Új-Zéland tejgazdasága
  • Innovatív tejipari technológiák membránszeparáció alkalmazásával: Kíméletes tejfehérje-frakcionálási eljárás kifejlesztése
  • tejpótló tápszerek minősége II.: A gyártási technológia
  • A tejzsír, a vajgyártás alapanyaga II.
  • Sikeres volt a XV. Magyarországi Újbor és Sajtfesztivál
  • Nemzetközi és hazai termékfejlesztési trendek és kihívások a tejfeldolgozás területén
  • Tejipari tudományos kutatások az ÁTE Élelmiszer-higiéniai Tanszékén
  • Agrometál beruházással épült feldolgozóüzem Borjádon
  • Sándor Tamás bükki sajtmester újabb nagy dobása a kézműves magyar sajtok népszerűsítése terén
  • A sajtok gyakoribb hibái