Ezévi lapszámok

2021 Január

  • Bemutatkozik a Maragoni Élelmiszeripari Zrt.
  • Csillagkapu a tehenészetben
  • In memoriam Bognár Gábor
  • NOACK: Diagnosztika a tejiparnak
  • Újabb lehetőségek a fertilitás javítására és a gazdaságos tejtermelés elősegítésére a tejelőtehenészetekben
  • Sajtóközlemény
  • Bécsi szelet 1 perc alatt, avagy a vödrös tejitatás
  • Új-Zéland tejgazdasága
  • Kik voltak, illetve kik lehettek SAJTMESTEREK az 1920-as, 1930-as években Magyarországon?
  • Sajtmesterek bemutatása
  • A pasztőrözés hatása a kolosztrumra
  • A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleménye

2020 November

  • Új fejési technológiát használnak Dombegyházán
  • A szudánifű betakarításának idei, hazai tapasztalatai
  • Miért érdemes pasztőrözni a kolosztrumot?
  • Egyiptom tejgazdasága
  • Sajtmesterek „születtek”
  • Szopósborjú-védő szerek „Isten patikájából” a bükki füvesember után, szabadon
  • Amiről nem tudunk, az nincs?
  • Az élelmiszer-biztonság és a táplálkozás fenntarthatósági aktualitásai
  • Táplálékallergia és -intolerancia a tej és tejtermékek vonatkozásában
  • Állattenyésztők napja – a magyar mezőgazdaság új ünnepe
  • A Listeria monocytogenes tejipari jelentősége
  • A Marsalkó fivérek gazdasága Szabolcsban
  • Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Tisztújítás 2020

2020 Szeptember

  • Az idén a Magyarország Legszebb Birtoka címet a tejtermeléssel foglalkozó hajdúnánási Nyakas Farm kapta
  • Az agrárágazat hatékonyságának növelése innovatív ötletekkel
  • A Balaskó fivérek tejtermelő gazdasága Zalában
  • Mit tegyünk, ha keményítőhiányos lett a kukoricaszilázsunk 2020-ban?
  • A Dél-afrikai Köztársaság tejgazdasága
  • Mérföldkövek a tehén életében
  • Az élelmiszerek minőségmegőrzési és fogyaszthatósági ideje
  • Diákélet a Csermajori Tejipari Technikumban (1950-es, 1960-as évek)
  • Új kutatások a tejtermékpálya élelmiszer-biztonságának növelése érdekében II.
  • A mikotoxin-kimutatás jelentősége takarmány- és tejmintából
  • Megtartásra került a VIII. Magyar Sajtmustra
  • Amit a Herbamix-termékekről tudni kell
  • Korszerű tejfeldolgozó üzem épült a FERRAL S.r.l. beruházásában a szlovákiai Bártfán

2020 Július

  • A jövő tejtermelése – A tejelő tehén genetikai potenciáljának kiaknázása
  • Magyar tarkára alapozott tejtermelés és tejfeldolgozás Sárrétudvariban
  • Amit a Herbamix-termékekről tudni kell
  • Mexikó tejgazdasága
  • A szubklinikai hipokalcémia és az ellés után előforduló betegségek közötti kapcsolat
  • A borjú törésmentes fejlődése – Hogyan tartsuk meg a kezdeti előnyöket?
  • A Tej Világnapja online is sikeres volt
  • Negyed évszázada az élelmiszerbiztonság szolgálatában
  • Márványsajt
  • Megvalósult innováció és K+F az Agrometal üzemekben
  • A tejgazdaságban alkalmazott tisztítási és fertőtlenítési munkák gyakorlata II.
  • LGAN silókukoricák – Több tej, kevesebb önköltség

2020 Május

  • A válság alatt is bővíteni tudta kapacitásait és munkaerőigényét a Kőröstej
  • Sajtkészítők javaslata az Agrárminisztériumnak
  • Szakmai álláspont a sajtkészítők által előterjesztett javaslathoz
  • Uruguay tejgazdasága
  • Szopósborjú-védő szerek „Isten patikájából” a bükki füves ember után, szabadon
  • Tejfeldolgozó üzem épült Timáron
  • Továbbra is nagy hangsúlyt fektet a kisgazdaságokra a Strautmann
  • Már-már elfeledett sajtjaink?
  • A Magyar Sajtkészítők Egyesülete által szervezett sajtbírálatok értékelése
  • Olcsó tej? – Természetesen!
  • A tejgazdaságban alkalmazott eszközök és berendezések tisztítási és fertőtlenítési munkáinak általános irányelvei I.
  • Földrajzi oltalom alá került a Győr-Moson-Sopron megyei Csemege sajt
  • A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. tájékoztatása

2020 Március

  • Hódító útjára indult a Cervinus
  • Legjobb tömegtakarmányaink 2019-ben
  • HERBAMIX HASFOGÓ bevezetése a borjúnevelésben Magyarszéken, 2019
  • Ismét útnak indította iskolai edukációs roadshowját a Tej Terméktanács
  • Az USA tejgazdasága
  • A borjú tejpótló tápszerei – A fehérje hasznosulása, avagy a borjúnak maradtak még kérdései
  • A tejiparban alkalmazott színtenyészetek jelentősége és alkalmazásuk lehetőségei
  • Felkészült az idei fuzáriumfertőzésre?
  • Savó – Orda – Kiszel
  • Korszerű tejfeldolgozó üzem épült a Gazda-Tej Szövetkezet beruházásában Petőfiszálláson
  • ATP alapú higiéniai ellenőrző rendszerek alkalmazási lehetősége a tejtermelő és tejfeldolgozó ágazat szereplői számára
  • Párizsban jártunk
  • Jobb oldali oltógyomor-helyzetváltozás és -csavarodás kórjelzése és műtéti gyógykezelése

2020 Január

  • A lenmagalapú takarmányozással (BBC) termelt tejből készíti termékeit a Martontej
  • Az Alföldi Tej Kft. az ágazati integráció sikeres példája
  • Japán tejgazdasága
  • A borjú tejpótló tápszerei – Mennyi a fehérje valódi ára?
  • A kötelező nyomon követhetőség biztosítása az élelmiszerláncban
  • Az állatitermék-előállítás aktuális kérdései Prof. Dr. Horn Péter akadémikus az V. Jubileumi Pinka menti Agrár Konferencián megtartott előadása alapján
  • Pusztalánc – Csermajor 130 éve kezdődött a középfokú tejipari szakoktatás 3. rész (befejezés
  • A tejgazdaság jövedelmezősége és alakulása napjainkban – avagy hogyan válhat egy tehenészet jó befektetéssé
  • A tejfelvásárlás helyzetének alakulása a Magyar Tej Tejtermelői Szervezet Kft. értékelésében
  • Hölgyválasz, avagy a bábelőadás tanulságai… Szarvasmarhatelepi szaporodásbiológia tágra nyitott szemmel
  • Több tej, kevesebb önköltség