Ezévi lapszámok

2018 szeptember

  • Fajtaváltásra van szükség?
  • Jersey vagy nem jersey?
  • Jersey farm Pellérden
  • Sajtoskáli Sajtfesztivál
  • A balti országok tejgazdasága
  • Dr. Merényi Imre kitüntetése
  • A folyékony arany – A kolosztrum
  • Szállodásból lett gazdálkodó
  • A Magyar Tej Termelői Szervezet működésének tapasztalatai
  • A sajtok gyakoribb hibái
  • Fesztivál Kecskemét címerállatával
  • Tejfelvásárlás Somogyban, Tolnában meg Baranyában
  • Emlékeztető a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kiterjesztett intézkedéseit érintő aktuális kötelezettségekről
  • Hírek

2018 július

  • A környezettudatos energiahatékonyság növelése a cél a Hajdúböszörményi Mezőgazdasági Kft.-nél
  • Az Auchan a példája a szakmai szervezetek és az élelmiszer-kiskereskedelem jó együttműködésének
  • Küldött Közgyűlés a Tej Terméktanácsnál
  • Svédország tejgazdasága
  • Kistermelői feldolgozásból származó élelmiszerek jelölése
  • Módosítás a tejautomaták üzemeltetési kötelezettségében
  • A tejfogyasztás nemzetközi ünnepe, a tej világnapja
  • A tejiparban alkalmazott színtenyészetek jelentősége és alkalmazásuk lehetőségei
  • A Magyar Sajtút Hálózat újabb állomása nyílt meg Nagykörűn
  • Epigenetika a borjúnevelésben – avagy hogyan állíthatunk elő királynőket a méhek mintájára?
  • Már-már elfeledett sajtjaink?
  • Új utakon jár a Boehringer Ingelheim az állategészségügyben
  • Hírek

2018 május

  • Világraszóló szakmai innováció valósult meg a szolnoki székhelyű Bos-Plus Kft. közreműködésével
  • A CALF 35 fejéstechnológia alkalmazásának tapasztalatai a Tejgazdaság Kft-nél
  • Tejfeldolgozói tapasztalat a CALF 35 fejési rendszerről
  • Portugália tejgazdasága
  • Bemutatkozik Sallai Attila, a Naszálytej Zrt. vezérigazgatója
  • Családi tehenészet Öregcsertőn
  • Globális szabványok a Rövid Ellátási Láncban
  • A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleménye
  • A sajtok érlelésének és érésének néhány fontosabb elméleti és gyakorlati vonatkozása II.
  • Már-már elfeledett sajtjaink?
  • A sajtfejlesztésekről röviden
  • Névváltozás és tisztújítás a kézműves sajtkészítőknél
  • A Mlekovita lengyel tejfeldolgozó cég sikertöténete
  • Hírek

2018 március

  • A tejelő szarvasmarha tartásának időszerű kérdései a Tedej Zrt. gazdálkodásában
  • Emlékeztető a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kiterjesztett intézkedéseit érintő aktuális kötelezettségekről
  • Belgium tejgazdasága
  • Tejtermelés és migráció az arab világban
  • A Vidók családi gazdaságban a laktációk száma az országos átlag kétszerese
  • A sajtok érlelésének és érésének néhány fontosabb elméleti és gyakorlati vonatkozása I.
  • Már-már elfeledett sajtjaink?
  • Betekintés Japán gazdaságába
  • Hírek

2018 január

  • Czerván György a hazai tejágazat jelenéről és jövőjéről
  • Három nehéz esztendő után reményteljesen indul az idei év a Palotási Mezőgazdasági Zrt.-nél
  • A Magyar Tudományos Akadémia fontos állásfoglalása a precíziós gén-, illetve genomszerkesztésről
  • Bulgária tejgazdasága
  • Magyar Élelmiszerkönyv múltja és jelene
  • A popcorn meg a kecskék
  • Családi tejfeldolgozó-üzem épült Pusztazámoron
  • A tejágazat és a baromfiipar volt az Agrárakadémiai Fórum év végi rendezvényének napirendjén
  • Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál
  • Szerkesztőségünk postájából
  • Sajtgyártás (III. rész)
  • Már-már elfeledett sajtjaink?
  • Hírek